Mam problem z uciekającym powietrzem z takiej kostki na skrzyni biegów. Taka miedziana kostka i tam dochodzi taki cienki przewód z powietrzem. Chciałbym to zmienić ale nie wiem jak się to nazywa. Jeśli wiecie to proszę o pomoc. Załączam zdjęcie które mniej więcej to przedstawia (zaznaczone na czerwono). Zdjęcie znalezione na internecie, ponieważ nie mam możliwości zrobienia na swojej skrzyni. Jeśli coś niejasno opisałem to mówcie to będę pisał. Pozdrawiam.
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Wykręć tą całą szybko złączkę udaj się do sklepu i powiedz im żeby ci dobrali taki trójnik z redukcją z przewodu 10 lub 12mm na taki gwint oraz na taki cienki przewód 4mm
Chyba że uda ci się dostać takie oringi do tej oryginalnej złączki
Ten duży zawór w autosie kosztuje 470zł tą mosiężną przelotkę raczej będzie ciężko dokupić.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Da się to rozebrać i wymienić oringi. Mierz je dokładnie, i nie wyrzucaj starych, bo łatwo się pomylić. Jeśli założysz o 0,5 mm większy nie złożysz tego.
Jak byś nic nie wymyślił kup trójnik 12, baryłkę również 12, przelotkę z gwintu w zaworze na gwint baryłki, szybko złączke z 12 na 8 (raczej z 12 na 4 nie będzie) ale z 8 na 4 już są i będzie latać.
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Jest to dokładnie złączczka typu VOSS nr 81.98181-6200 pytaj o oringi 7,5x1 i 6,5x1,6 jak leci powietrze z fi 12 jak z czwórki to nie wiem jaki tam oring przychodzi w ta przelotową śrube przez którą przechodzi ten przewód do szybkozłączki
kup w autosie komplet oringów metrycznych takie pudełko dosyć tanie a jeszcze ci sie przyda.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość