[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 233 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 233 z 3558 [ Posty: 71151 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1231 232 233 234 2353558 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 03 wrz 2014, 6:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h

Cytuj:
ablu nie chodzi

mid128psid101fmi7 lub 3?
Standardowa diagnoza.....
"Wyebać kata na fajans"
Na poważnie... Pompy mam po tysiaku, wtryskiwacze po 500, kata po regeneracji za piataka.
Cytuj:
.
Jutro oleje, filtry, paski, napinacze,

Tylko pasek dobrze zaloz
Cytuj:

normalnie niezły wóz zakupiłem, juz stoi w opłotkach.

Wiem, że pół radomia jeszcze trzezwieje, ale kupując premiumke ze sporym przebiegiem musisz być gotowy na to co cię czeka. :mrgreen:

Wyciek oleju z tylnej części silnika, nie czekać sprzedawać!!
Tył silnika z lewej strony lub wyciek z okienka rewizyjnego koła zamachowego, co na chlopski rozum wskazuje na uszkodzenie uszczelniacza.
Mialem na ten temat nawet sprzeczke z przewoznikiem jakimś mechanikiem z twojego miasta który stwierdził, że ja źle nabilem uszczelniacz. Wyszło na moje...

Autentycznie robiłem to od 21grudnia do 5 czy 6 stycznia ja na sylwestrze myślałem skąd ten olej leci :evil: zbieg okoliczności bo ta premiumka od mojego kolegi z radomia

-Dwa razy uszczelniacz za każdym razem skrzynia i retarder do zdjęcia uszczelniacz po ok.200/300zł i wymiana 600zł... A robiłem to dwa razy....

-Przy kolejnej próbie zdecydowalismy, że wyciek generuje obudowa rozrządu/sprzęgła, która przeżyła odkrecone w trakcie jazdy koło zamachowe. Wymiana obudowy wiąże się z rozebraniem całego osprzetu z silnika, cała wiazke elektryczną, wspomaganie rozrusznik, miskę... no wszystko zostaje goły blok z glowica i kolektorami... 4dni roboty z tym, dwa dni się składa...
Obudowa ok.2tys, kolejny uszczelniacz, do tego wlacznik rozrusznika, bo śruba się urwała, to sylikon to jakaś uszczelka + robocizna w dużej promocji 4tyś brakło...
Chodziła dobrą godzine pod spodem i sucho, Przyjechali po auto a tu nadal wyciek, tym razem delikatny...a Ja już tego robić nie chciałem ale
"weź to zrób już tyle kasy wsadzone, żeby efekt był"

Ostatnia możliwość to płyta między blokiem a obudowa. Od nowa wyjmowanie obudowy, tym razem rozrzad też zdjęty...
Klamot w sobote o 11 do oddania, za każdym podejsciem coraz szybciej szło.
Piątek godzina 18, obudowa przykrecona, pozostało założyć sprzeglo, skrzynie, pompe, kompresor. Itd. Ale najpierw trzeba przeciągnąć wiązkę przez dosyć ciasny otwór, olej i temperatura zrobiły swoje odpadła mi wtyczka od pompowtryskiwacza... :evil:
A pod pokrywa zaworów żadne lutowanie nie wytrzyma...
Poinformowalem klienta... Oddzwania jutro o 10będę z wiazka, pomoge robić ale to musi jechać...

Wiazka 2000zł netto nowa.

Od południa jak zaczęliśmy robić, skonczylismy w niedziele o 8rano!!
Po całej nocy z tą premiumką, rano jak by dalej lecialo, to bym ją podpalił.
Spałem po niej 24h bez przerwy....

Jak u ciebie się poci to weź ją sprzedaj...

Cytuj:
.

Tylko pasek dobrze zaloz

Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 9:35

Sukces jest. A jakże. Pod Raszówkę na małej siódemce z 24 tonami na plecach :D
Wiem, wiem że dla co niektórych to żaden wyczyn. Pomimo "klepiącego" wtryskiwacza 410 kucy dało radę. I żeby nie było, że katuję silnik - obroty silnika, tuż przed przełamaniem szczytu zatrzymały się na wartości 1000 obr/min.

Nienawidzę mieć racji, bo przeważnie wychodzi na moje. Dlaczego - diagnoza silnika na odległość. Najpierw wiskoza, w 2 tygodnie później - termostat. A chłopak jeździłby tak dalej i zastanawiał się, dlaczego auto dużo pali.

Cóż, czas chyba powoli iść spać. Jak to jeden kolega powiada: "Zaś dupiesz nocka, ja?"
Dobranoc ;)

P.S.
Schenker też chyba może coś wpisać na listę sukcesów - udało mu się nie wpie#@!)ić osobówki do rowu, gdy wyprzedzał zestaw z HDS-em.

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 9:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Dobrze że Ci korbowody bokiem nie wyskoczyły :p
U mnie sukces jak cholera od lipca w końcu się czas na myjnie znalazł :)
Wysłane z mojego GT-I9300

Ostatnio zmieniony 03 wrz 2014, 9:58 przez korni8808, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 9:47

Cytuj:
Dobrze że Ci korbowody bokiem nie wyskoczyły :p
Kornel, spoko-spoko - 3/4 gazu więc jeszcze zapas był. Poza tym - jak pada turbo w DAFie to wygina korbowody...

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 10:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: brak

W R z turbo VGT czasem nie ma różnicy czy 3/4 czy do dechy. Spalanie chwilowe się nie zmienia

Wysłane z mojego GT-I9300

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 10:10

Cytuj:
W R z turbo VGT czasem nie ma różnicy czy 3/4 czy do dechy. Spalanie chwilowe się nie zmienia
No to różnica w spalaniu jest. Bo chwilowe przy 3/4 gazu to jakieś 55 - 60 l/100 i doładowanie na poziomie ok. 1,3 - 1,4 bar a przy pedale w podłodze spalanie wychodzi 73 - 75 l/100 i doładowanie oscyluje w granicach 1,8 bar.

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 18:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo FH12 420 Globetrotter

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Hehehe, a ile było tego w misce :mrgreen:

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 19:02

Użytkownik

Użytkownik

16 chłopa w klasie na profilu "technik pojazdów samochodowych" a tylko ja wiedziałem że można przetoczyć tarcze hamulcowe :lol:

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 19:44
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Toś Panie mechaniku pocieszył Kierownika, mogłeś mu ten wykład walnąć przed zakupem :]

Uciu, to nie jest AAZ, bądź 1Z ze starego dobrego VW :)

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 19:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo FH12 420 Globetrotter

Koło vw na szczęście nie stało 8)

Motor z mazdy 6, 2.0 diesel

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 19:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 35025070
Samochód: S-U-P-E-R

Cytuj:
Kompresor stuka słychać. Czyżby 430?

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 20:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Jelcz 105 ;P

Cytuj:
16 chłopa w klasie na profilu "technik pojazdów samochodowych" a tylko ja wiedziałem że można przetoczyć tarcze hamulcowe :lol:
Eee tam nie takie tumany się zdarzają, na polecenie "przynieś korbowód" owszem przyniósł ale wałek rozrządu, inny znów był skłonny do posmarowania zaworu przy butli tlenowej masłem z kanapki bo kolega go podpuścił, kaszlaka nie chcący zmodyfikowaliśmy że miał 4 wsteczne i jeden bieg do przodu i do dziś nie wiemy jakim cudem, do tego latające kible, Polonez bokiem w kanale i kilka nie do końca kontrolowanych pożarów. :lol: Kuźwa wrócił bym się do szkoły :mrgreen:

Za Roburem wszyscy sznurem...

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 20:23

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Cytuj:
Cytuj:
ablu nie chodzi

mid128psid101fmi7 lub 3?
Standardowa diagnoza.....
"Wyebać kata na fajans"
Na poważnie... Pompy mam po tysiaku, wtryskiwacze po 500, kata po regeneracji za piataka.
Cytuj:
.

Tylko pasek dobrze zaloz
Cytuj:

normalnie niezły wóz zakupiłem, juz stoi w opłotkach.

Wiem, że pół radomia jeszcze trzezwieje, ale kupując premiumke ze sporym przebiegiem musisz być gotowy na to co cię czeka. :mrgreen:

Wyciek oleju z tylnej części silnika, nie czekać sprzedawać!!
Tył silnika z lewej strony lub wyciek z okienka rewizyjnego koła zamachowego, co na chlopski rozum wskazuje na uszkodzenie uszczelniacza.
Mialem na ten temat nawet sprzeczke z przewoznikiem jakimś mechanikiem z twojego miasta który stwierdził, że ja źle nabilem uszczelniacz. Wyszło na moje...

Autentycznie robiłem to od 21grudnia do 5 czy 6 stycznia ja na sylwestrze myślałem skąd ten olej leci :evil: zbieg okoliczności bo ta premiumka od mojego kolegi z radomia

-Dwa razy uszczelniacz za każdym razem skrzynia i retarder do zdjęcia uszczelniacz po ok.200/300zł i wymiana 600zł... A robiłem to dwa razy....

-Przy kolejnej próbie zdecydowalismy, że wyciek generuje obudowa rozrządu/sprzęgła, która przeżyła odkrecone w trakcie jazdy koło zamachowe. Wymiana obudowy wiąże się z rozebraniem całego osprzetu z silnika, cała wiazke elektryczną, wspomaganie rozrusznik, miskę... no wszystko zostaje goły blok z glowica i kolektorami... 4dni roboty z tym, dwa dni się składa...
Obudowa ok.2tys, kolejny uszczelniacz, do tego wlacznik rozrusznika, bo śruba się urwała, to sylikon to jakaś uszczelka + robocizna w dużej promocji 4tyś brakło...
Chodziła dobrą godzine pod spodem i sucho, Przyjechali po auto a tu nadal wyciek, tym razem delikatny...a Ja już tego robić nie chciałem ale
"weź to zrób już tyle kasy wsadzone, żeby efekt był"

Ostatnia możliwość to płyta między blokiem a obudowa. Od nowa wyjmowanie obudowy, tym razem rozrzad też zdjęty...
Klamot w sobote o 11 do oddania, za każdym podejsciem coraz szybciej szło.
Piątek godzina 18, obudowa przykrecona, pozostało założyć sprzeglo, skrzynie, pompe, kompresor. Itd. Ale najpierw trzeba przeciągnąć wiązkę przez dosyć ciasny otwór, olej i temperatura zrobiły swoje odpadła mi wtyczka od pompowtryskiwacza... :evil:
A pod pokrywa zaworów żadne lutowanie nie wytrzyma...
Poinformowalem klienta... Oddzwania jutro o 10będę z wiazka, pomoge robić ale to musi jechać...

Wiazka 2000zł netto nowa.

Od południa jak zaczęliśmy robić, skonczylismy w niedziele o 8rano!!
Po całej nocy z tą premiumką, rano jak by dalej lecialo, to bym ją podpalił.
Spałem po niej 24h bez przerwy....

Jak u ciebie się poci to weź ją sprzedaj...
No cóś się tam poci, liczę że uszczelniacz, żadko się zdarza żeby coś innego. Dzisiaj zwala się skrzynia, jutro się zobaczy co jest grane, może będzie dobrze.
Widać jakoś to pęknięcie?

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 20:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Bądźmy tolerancyjni, wołają. No bądźmy.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... rszak.html

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 20:43
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Uciu

Nie pasowało mi właśnie koło zębate z boku, układ kanałów w bloku mają podobny....
Widziałem chyba Twoje mk2 na forum golfa, dość widze modzisz :wink:

Chyba Pany każdy by wrócił do szkoły, teraz młodzi narzekajoooo, a po paru latach na kolanach by do budy wrócili...

Ehhh klasa maturalna, prawka było, KW brak, latało się popołudniami po kamień kanałami :]
Tatuśko robił 2 kółka turbostarkiem, ja placek w kąt i poszedł jak strzała :)
Zamiast kuć do matury, to ja latałem jak szalony, każda sobota moja, no chyba że jakaś impreza gruba była :mrgreen:

W zime odśniażanie borsukiem :mrgreen: poniedziałek 1 matematyka, nauczycielka, jak mnie zobaczyła po 20h odśnieżania ( a wiedziała co robiłem), bo jest gościa od odśnieżania żoną, zobaczyła mnie i mój wyraz twarzy, mówi "idź się Paweł wyśpij" ja Ci usprawiedliwie :mrgreen:
TYLKO mi nie jedź znów w nocy na śnieg!!!! :]

I tak pojechałem po kamień, tylko, że wcześniej :)
O odwalonych przypałach w technikum nawet nie mówie :)

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 21:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

U mnie dzisiaj lipaaaaaaaaaaaa 4 godziny czekania na awizację, potem jeszcze problem bo auto za wysokie a panom magazynierom nie chciało się rur składać od elewatora i Kutno przywitało mnie kolejką... MOże jutro w południe zrzucę... Tydzień po uju...

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 21:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Eee tam nie takie tumany się zdarzają, na polecenie "przynieś korbowód" owszem przyniósł ale wałek rozrządu, inny znów był skłonny do posmarowania zaworu przy butli tlenowej masłem z kanapki bo kolega go podpuścił, kaszlaka nie chcący zmodyfikowaliśmy że miał 4 wsteczne i jeden bieg do przodu i do dziś nie wiemy jakim cudem, do tego latające kible, Polonez bokiem w kanale i kilka nie do końca kontrolowanych pożarów. :lol: Kuźwa wrócił bym się do szkoły :mrgreen:
Nam nauczyciel opowiadał, jak pewnego razu stwierdzili brak fazy w gniazdku i wysłali jednego niekumatego żeby jej poszukał. Pół dnia biedaka nie było, aż w końcu wrócił z jakimś piecem na taczce :mrgreen: :mrgreen:

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 21:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGL / A4

Działa Wam face?

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 21:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Działa Wam face?
O to samo miałem pytać :mrgreen:

Post Wysłano: 03 wrz 2014, 21:51

Putin embargo na "mordokomiksa" nałożył :mrgreen:
To w rewanżu na nakładane na Rosję sankcje ;)

Strona 233 z 3558 [ Posty: 71151 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1231 232 233 234 2353558 Następna