Cytuj:
ablu nie chodzi
mid128psid101fmi7 lub 3?
Standardowa diagnoza.....
"Wyebać kata na fajans"
Na poważnie... Pompy mam po tysiaku, wtryskiwacze po 500, kata po regeneracji za piataka.
Cytuj:
.
Jutro oleje, filtry, paski, napinacze,
Tylko pasek dobrze zaloz
Cytuj:
normalnie niezły wóz zakupiłem, juz stoi w opłotkach.
Wiem, że pół radomia jeszcze trzezwieje, ale kupując premiumke ze sporym przebiegiem musisz być gotowy na to co cię czeka.
Wyciek oleju z tylnej części silnika, nie czekać sprzedawać!!
Tył silnika z lewej strony lub wyciek z okienka rewizyjnego koła zamachowego, co na chlopski rozum wskazuje na uszkodzenie uszczelniacza.
Mialem na ten temat nawet sprzeczke z przewoznikiem jakimś mechanikiem z twojego miasta który stwierdził, że ja źle nabilem uszczelniacz. Wyszło na moje...
Autentycznie robiłem to od 21grudnia do 5 czy 6 stycznia ja na sylwestrze myślałem skąd ten olej leci

zbieg okoliczności bo ta premiumka od mojego kolegi z radomia
-Dwa razy uszczelniacz za każdym razem skrzynia i retarder do zdjęcia uszczelniacz po ok.200/300zł i wymiana 600zł... A robiłem to dwa razy....
-Przy kolejnej próbie zdecydowalismy, że wyciek generuje obudowa rozrządu/sprzęgła, która przeżyła odkrecone w trakcie jazdy koło zamachowe. Wymiana obudowy wiąże się z rozebraniem całego osprzetu z silnika, cała wiazke elektryczną, wspomaganie rozrusznik, miskę... no wszystko zostaje goły blok z glowica i kolektorami... 4dni roboty z tym, dwa dni się składa...
Obudowa ok.2tys, kolejny uszczelniacz, do tego wlacznik rozrusznika, bo śruba się urwała, to sylikon to jakaś uszczelka + robocizna w dużej promocji 4tyś brakło...
Chodziła dobrą godzine pod spodem i sucho, Przyjechali po auto a tu nadal wyciek, tym razem delikatny...a Ja już tego robić nie chciałem ale
"weź to zrób już tyle kasy wsadzone, żeby efekt był"
Ostatnia możliwość to płyta między blokiem a obudowa. Od nowa wyjmowanie obudowy, tym razem rozrzad też zdjęty...
Klamot w sobote o 11 do oddania, za każdym podejsciem coraz szybciej szło.
Piątek godzina 18, obudowa przykrecona, pozostało założyć sprzeglo, skrzynie, pompe, kompresor. Itd. Ale najpierw trzeba przeciągnąć wiązkę przez dosyć ciasny otwór, olej i temperatura zrobiły swoje odpadła mi wtyczka od pompowtryskiwacza...

A pod pokrywa zaworów żadne lutowanie nie wytrzyma...
Poinformowalem klienta... Oddzwania jutro o 10będę z wiazka, pomoge robić ale to musi jechać...
Wiazka 2000zł netto nowa.
Od południa jak zaczęliśmy robić, skonczylismy w niedziele o 8rano!!
Po całej nocy z tą premiumką, rano jak by dalej lecialo, to bym ją podpalił.
Spałem po niej 24h bez przerwy....
Jak u ciebie się poci to weź ją sprzedaj...
Cytuj:
.
Jutro oleje, filtry, paski, napinacze,
Tylko pasek dobrze zaloz