[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Kwalifikacja Wstępna 02.11.2009 będą Zmiany - Strona 6 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 6 z 13 [ Posty: 241 ] Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 813 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 18 lut 2010, 12:57

Cytuj:
Witam. co prawda jeszcze nic nie wiadomo co do przyspieszonej kwalifikacji wstępnej, ale w tej chwili prowadzona jest rekrutacja na szkolenie z kwalifikacji wstępnej dla osób posiadających prawo jazdy kat. D, D+E, D1, D1+E lub kat. C, C+E, C1, C1+E lub będących w trakcie realizacji kursu prawa jazdy w/w kategorii. Jest to szkolenie współfinansowane przez Unię Europejską, więc jeśłi ktoś byłby zainteresowany to zapraszam na stronę: http://www.eurokierowca.eu/
Ja właśnie staram się dostać na to szkolenie. Aktualnie czekam na informację czy zostałem zakwalifikowany. Telefonowałem tam w poniedziałek i na dniach mają do mnie oddzwonić. Oferta skierowana jest tylko do kilku województw. Żeby się dostać, trzeba mieszkać i pracować w jednym z nich (nie trzeba być zameldowanym), posiadać wykształcenie co najwyżej podstawowe lub zawodowe (da się to ominąć - szczegóły na PW). Można zgłosić się samemu lub pracodawca może nas wysłać na takie szkolenie. Kurs ma się odbywać w soboty i niedziele po 8h. Zapewnione jest wyżywienie (nie byle jakie, widziałem co mieli kursanci na szkoleniu na wózki widłowe również dofinansowanym z UE).

http://orka.sejm.gov.pl/proc6.nsf/0/070 ... enDocument

Jak widać Sejm przyjął część poprawek zaproponowanych przez Senat i ustawa została skierowana do podpisu przez Prezydenta. Kwalifikacja Wstępna Przyśpieszona już prawie pewna.

Post Wysłano: 18 lut 2010, 14:34

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: na baterie

albo niedokładnie przeczytałem (zmęczenie i brak chęci do czytania) albo nic nie zmienili w sprawie obniżenia wieku aby podjąć pracę na samochodzie pow. 7,5 t nie mając 21 lat ,ale po co dzielić KW na przyśpieszoną i normalną skoro zrobienie 280h w wieku 19 lat nic nie daje

Post Wysłano: 18 lut 2010, 14:59

Użytkownik

Użytkownik

Czyli Panowie bedzie 140 godzin??? Jeśli tak, to od kiedy???

Post Wysłano: 18 lut 2010, 17:19

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2723501
Samochód: narazie brak

mam takie pytanie przechodził ktoś z was już kwalifikację wstępną ??? ciężko jest to zdać?? właśnie szukam dobrego ośrodka w poznaniu muszę się zapisać pomóżcie proszę ;-)

Post Wysłano: 18 lut 2010, 23:55

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
mam takie pytanie przechodził ktoś z was już kwalifikację wstępną ??? ciężko jest to zdać?? właśnie szukam dobrego ośrodka w poznaniu muszę się zapisać pomóżcie proszę ;-)
Przeczytaj cały temat, kolega kilka stron wcześniej opisywał bardzo pozytywnie swoje doświadczenia z www*akademiajazdy*eu. Sam właśnie rozważam tą szkołę, ale wstrzymam się do wejścia w życie kwalifikacji wstępnej przyśpieszonej.

Post Wysłano: 19 lut 2010, 11:44

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MAN

no w końcu... czyli ok 18 marca wejdzie w życie Kwalifikacja Wstępna Przyspieszona...Cena tej kwalifikacji wachac się będzie od 3 tys ok 4 tys tak przewidują właściciele ośrodków szkolenia.. wiec około 1,500 zł

Post Wysłano: 19 lut 2010, 11:57

Cytuj:
no w końcu... czyli ok 18 marca wejdzie w życie Kwalifikacja Wstępna Przyspieszona...ł
Skąd znasz tę datę?

Post Wysłano: 19 lut 2010, 12:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7229408

Witam wszystkich :wink: ! Jestem tu nowy. Tak juz od nie dawna sledze ten temat,bo sam czekam na te ich idityczne decyzje w rządzie. Wiec koledzy musimy juz teraz tylko czekac na podipisik prezydenta :/ Ciekawi mnie jak to podpisze,to jak jeszcze dlugo bedziemy musieli czekac az to wszystko wejdzie w zycie. Ja zrobiłem prawko kat.D z własnej kieszeni,bo pani w UP powiedziała mi ze lepiej zrobic to co jest tansze a KW z dofinasowania. Pani miała racje 2 tygodnie temu przyznano mi kase na szkolenie,a co sie dowiedziałem był chłopak co chciał prawko i KW w ramach jednego szkolenia i mu nie przyznano. Teraz mam przyznane te szkolenie dla mnie,ale ośrodek do którego mam sie zglosić zwleka bo czeka na tą zmiane,a mój przyszły pracodawca tez sie juz niecierpliwi. Urząd pracy każe czekać,ośrodek tez,a Ja juz miesiąc bez pracy i bez zasiłku! pozdrawiam...

Post Wysłano: 19 lut 2010, 13:45

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
no w końcu... czyli ok 18 marca wejdzie w życie Kwalifikacja Wstępna Przyspieszona...ł
Skąd znasz tę datę?
Ustawa 12 lutego 2010 została przekazana prezydentowi a on ma 21 dni na podpis albo odrzucenie, po podpisaniu zostanie opublikowana w dzienniku ustaw po czym po 14 dniach od opublikowania w dzienniku ustaw wchodzi w życie.
Czyli tak jeżeli się wszystko uda to najpóźniej 19 marca 2010 kwalifikacja wstępna przyśpieszona wejdzie w życie.

Post Wysłano: 19 lut 2010, 15:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7229408

Szkudlar1889 dzieki za informacje :wink: Teraz musimy sie tylko uzbroic w cierpliwość... :/

Post Wysłano: 19 lut 2010, 19:20

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Fiat Punto

No w końcu jakieś dobre informacje. Tylko żeby Prezydentowi przypadkiem coś się nie przyśniło, że ustawa jest zła, niedobra, niepoprawna politycznie itp i żeby jej przypadkiem nie zawetował!!!! Dopiero by były jaja. A znając naszego Prezydenta to wszystko jest możliwe :evil:

Post Wysłano: 19 lut 2010, 23:27

Użytkownik

Użytkownik

Nie ma sie czym ekscytowac. Kwalifikacja przyspieszona ma taka sama ilosc godzin praktycznych(ktore jednak beda mialy najwiekszy udzial w cenie) co KW normalna. A jezeli chodzi o autobusy bedziesz mogl podejsc do KW przyspieszonej po 23 roku zycia. Reasumujac: 3 tys. za sam kurs(ten tanszy, przyspieszony) to wciaz w c**j kasy.

Post Wysłano: 19 lut 2010, 23:28

Użytkownik

Użytkownik

Black-White: dzięki za informacje. Zgubiłem się natłoku dokumentów które przeglądałem w poszukiwaniu informacji na ten temat. Po ponownym sprawdzeniu wszystko się zgadza. :(
W zmianach ostatecznych KW nic nie ma na temat odroczenia płyty poślizgowej. Oryginał mojego postu usunąłem, żeby nie wprowadzać zamieszania.

Ostatnio zmieniony 19 lut 2010, 23:40 przez szkudlar1889, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 19 lut 2010, 23:32

Użytkownik

Użytkownik

szkudlar1889:
tak na szybko ci odpowiem, ze zmieniono te poprawki o zawieszeniu. Nie bedzie zawieszenia i taka jest osteteczna wersja ustawy. Sejm zmienil te poprawki senatu.

EDIT:
szkudlar1889:
OK. Tylko dodam od siebie dla tych co beda to czytali, ze ta moja odpowiedz wyzej byla na twoje zapytanie, ktore juz usunoles i juz nie ma sensu.

Ostatnio zmieniony 20 lut 2010, 0:28 przez Black-White, łącznie zmieniany 1 raz.

Cytuj:
Ustawa 12 lutego 2010 została przekazana prezydentowi a on ma 21 dni na podpis albo odrzucenie, po podpisaniu zostanie opublikowana w dzienniku ustaw po czym po 14 dniach od opublikowania w dzienniku ustaw wchodzi w życie.
Czyli tak jeżeli się wszystko uda to najpóźniej 19 marca 2010 kwalifikacja wstępna przyśpieszona wejdzie w życie.
To akurat wiem, ale nie ma pewności, że Prezydent to podpisze (oczywiście mam nadzieję, że będzie wszystko ok i termin ten będzie realny). Kwestia tego, czy Minister Infrastruktury nie musi wydać jeszcze jakichś durnych przepisów. Tak czy siak, fajnie, że się prawie udało.

Użytkownik

Użytkownik

No ciekawy jestem jak to sie wszystko potoczy z tą kwalifikacja wstępną przyspieszoną.... jak na to zareagują osrodki, ktore na dziań dzisjeszy oferują odbycie kwalifikacji wstępnej w pełbym wymiarze 280 godzin, jakie będą ceny...
Jako ciekawostke podam, ze na dzeń dzisejszy WORD Katowice organizuje kurs kwlifikacji wstepnej 280 h za 5900 zł :mrgreen: , podcza gdy inny osrodek z sąsiednich Mysłowic organizuje ten sam kurs za 4000 zł. Ciekawy jestem jakie bedąceny w tych dwóch ośrodkach, hjezeli wejdzie w życie juz na dobre ta kwalifikacja przyspieszona.

Mam nadzieje, ze w okolicach wakacji juz bedziemy mogli rozmawiac o konkretach i porownywac ceny w poszczegolnych miejsach Polski kwalifiacji przyspieszonej.

Post Wysłano: 20 lut 2010, 10:25

Cytuj:
No ciekawy jestem jak to sie wszystko potoczy z tą kwalifikacja wstępną przyspieszoną.... jak na to zareagują osrodki, ktore na dziań dzisjeszy oferują odbycie kwalifikacji wstępnej w pełbym wymiarze 280 godzin, jakie będą ceny...
Najgorsze czego się obawiam, to że wraz ze zmniejszeniem ilości godzin o połowę koszt na pewno nie zmniejszy się o tyle samo...

Post Wysłano: 20 lut 2010, 10:46

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MAN

Kurcza 5,500 dużo 3 tys dużo :D ... to najlepiej za darmo? eh ludzie ludzie przecież inni muszą tez zarabiać 3 tys to nie 5 tys wiec jest to juz dużo lepsza cena! :]

Post Wysłano: 20 lut 2010, 12:31

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2723501
Samochód: narazie brak

mi w jednym z ośrodków powiedziano abym zadzwonił we wtorek bo właśnie trwają zmiany w ustawie, jak będę wiedział coś dokładniej to na pewno napisze o tym tutaj. mi na szczęście zostaje wybranie jakiegoś ośrodka koszty pokrywa mój pracodawca , pózniej wybrać dla siebie autko jakąś fajną solówkę no i w Polskę ;-) no mam nadzieję że się nie rozmyśli ;-)

Post Wysłano: 20 lut 2010, 13:56

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: na baterie

czyli wieku na ciężarówki nie obniżono z 21 na 20 lat aby móc zawodowo jeździć pow 7,5t :?: tak jak coś tam kombinowali

Strona 6 z 13 [ Posty: 241 ] Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 813 Następna