Strona 229 z 3557 [ Posty: 71133 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1227 228 229 230 2313557 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 30 sie 2014, 12:09

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Przyjdzie do szkoły,posiedzi +- 6h,porozmawia z kolegami,pośmieje się i pójdzie do domu.Weekendy wolne,popołudnia/nocki w domu.
Złote czasy.

Post Wysłano: 30 sie 2014, 12:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 42752250

Cytuj:
Przyjdzie do szkoły,posiedzi +- 6h,porozmawia z kolegami,pośmieje się i pójdzie do domu.Weekendy wolne,popołudnia/nocki w domu.
Złote czasy.
A rzeczywiktość taka, że idziesz na 8 lekcji ~ 7 h "użerasz " się z nauczycielami, wracasz do domu po 15 i musisz zrobić zadanie, nauczyć się, spakować i już 1-2h ni ma zjesz cós i lipa bo późno xD ale w sumie to macie trochę racji, zawsze może być gorzej :mrgreen:

Post Wysłano: 30 sie 2014, 14:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Właśnie pisze się dla mnie mandat za użycie magnesu na załadunku. Moja głupota mnie teraz będzie kosztować.

Post Wysłano: 30 sie 2014, 14:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8587289
Samochód: 500dxi

wpadli na firmę czy jak? złapali cię z magnesem na skrzyni czy sam się przyznałeś? No i napisz ku przestrodze ile Cię to będzie koszowało

Post Wysłano: 30 sie 2014, 15:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
wpadli na firmę czy jak? złapali cię z magnesem na skrzyni czy sam się przyznałeś? No i napisz ku przestrodze ile Cię to będzie koszowało
Zatrzymali do kontroli i wzięli wydruk. Zapytał co wiozę czy czasami nie jadę na zakazie i wziął dokumenty. Dopatrzył się że miałem pauzę w czasie załadunku. Bonus wynosi 5000. Przyznałem się sam i oddałem magnes. Sam mi zasugerował czy mam i żebym oddał. Nie będę kłamać bo się nie da bo na tacho wszystko widać. Zakłócenia ABS itd. Przyznałem się i tyle. Teraz będę jadł suchy chleb żeby to jak najszybciej spłacić.

Post Wysłano: 30 sie 2014, 15:34
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 1

Uuu to lipa trochę

Post Wysłano: 30 sie 2014, 15:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Z leksza lipa. Za głupotę się płaci.

Post Wysłano: 30 sie 2014, 17:03

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Widzę ze na wyjątkowego służbistę trafiłeś.Gdyby tak na magazyn kauflanda w Gliwicach przyjechała inspekcja tak wnikliwa jak u Ciebie...

Post Wysłano: 30 sie 2014, 17:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6032020

Cytuj:
Gdyby tak na magazyn kauflanda w Gliwicach przyjechała inspekcja tak wnikliwa jak u Ciebie...
Spoko spoko, już się za tą patologię nocnych rozładunków biorą: w Woli Krzysztoporskiej na tej samej firmie już naloty były, całkiem niedawno. Żniwa konkretne.

Post Wysłano: 30 sie 2014, 17:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: brak

Cytuj:
Przyznałem się sam i oddałem magnes. Sam mi zasugerował czy mam i żebym oddał.
Kolego ile Ty masz lat? Bo na takie teksty to się nawet dzieci w przedszkolu nie nabierają...

Post Wysłano: 30 sie 2014, 17:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Przyznałem się sam i oddałem magnes. Sam mi zasugerował czy mam i żebym oddał.
Kolego ile Ty masz lat? Bo na takie teksty to się nawet dzieci w przedszkolu nie nabierają...
Wyszło czarno na białym bo na papierach była godzina wjazdu i wyjazdu. Jak jesteś cwaniak to możesz się wypierać

Post Wysłano: 30 sie 2014, 17:36
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Dość ciekawy program na Discovery Turbo Xtra o nazwie 'Ciężarówką po Antypodach' w tym także europejskie marki tam można ujrzeć :)

Post Wysłano: 30 sie 2014, 17:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8587289
Samochód: 500dxi

Cytuj:
Wyszło czarno na białym bo na papierach była godzina wjazdu i wyjazdu. Jak jesteś cwaniak to możesz się wypierać
W tym przypadku byś się już nie wytłumaczył :? Takie rzeczy niestety będą się dziać dopóki się nie wezmą za firmy na których się ładuje/rozładowuje. Jak kierowca siedzi na zakładzie 8 godzin i czeka aż łaskawie ktoś towar zdejmie lub załaduje to chyba oczywiste, że będzie na takie czynności wjeżdżał na magnesie, bo inaczej nic nie zrobi, a że w Polsce płacą od roboty to i nic nie zarobi. Gdyby załadowca miał płacić za każdą godzinę przestoju auta (jak w szwecji np) to byśmy nie musieli magnesów używać, ale zazwyczaj ma na to od 8 do nawet 24 godzin to się nie spieszy.

Post Wysłano: 30 sie 2014, 18:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: brak

Cytuj:
Cwaniak z nocnego ;)
Wcześniej nie było jasne jak "udowodnili" że auto jechało.
Bez nerwów

Post Wysłano: 30 sie 2014, 19:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Cwaniak z nocnego ;)
Wcześniej nie było jasne jak "udowodnili" że auto jechało.
Bez nerwów
Spoko. Mój błąd

Post Wysłano: 30 sie 2014, 20:00

Użytkownik

Użytkownik

Jeździłem ostatnio tydzień po Polsce. Niby roboty nie dużo, a czasu brakło. W hucie czekałem na rozladunek 6h bo gościu stwierdził, że dziś się narobił i druga zmiana mnie rozladuje. Na szczęście tacho było jeszcze na tarczki. Jak dla mnie straszna patologia i teraz jestem na 100% pewien, że wolę jeździć na miedzynarodówce.

Post Wysłano: 30 sie 2014, 20:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jutro jadę obejrzeć przyczepę po nauce jazdy, jak myślicie warto pchać się w takie coś. Tandem 10 ton jedna przyczepa na 2 auta(atego, tgl) okazjonalnie będzie podczepiana więc czas na dopracowanie będzie dużo, więc jestem dobrej myśli co do zakupu :) .

Post Wysłano: 30 sie 2014, 20:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: słaby!

W nocy zaliczyłem najlepszy street race w swoim życiu, wyścig ze świateł z autokarem w Częstochowie, hah, myślał że da radę objechać tireła, ale na leszcza nie trafił! Zmieniałem biegi jak kuna, to wyglądało jak w amerykańskich filmach typu szybcy i wściekli, co zmiana to kto inny się wysuwał do przodu, szczerze mówiąc nie wierzyłem że Scania da radę, ale jednak i pokornie wrócił chłop na prawy pas nie myśląc już by stanąć obok mnie na następnych 8)

Post Wysłano: 30 sie 2014, 20:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4476957
Samochód: Scania R450 Streamline

Jobson nie ty pierwszy nie ostatni pociecha żadna ale prawda jest jaka jest w naszym kraju jak nie zakombinujesz nie będziesz miał za co żyć, rozumiem twoją frustrację ale do hu.... Pana powinni wziąść się za tych przez których się kombinuje, bo jak ktoś da ci godnie zarobić to nie będzie takich cyrkow.

Post Wysłano: 30 sie 2014, 20:52

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
W nocy zaliczyłem najlepszy street race w swoim życiu, wyścig ze świateł z autokarem w Częstochowie, hah, myślał że da radę objechać tireła, ale na leszcza nie trafił! Zmieniałem biegi jak kuna, to wyglądało jak w amerykańskich filmach typu szybcy i wściekli, co zmiana to kto inny się wysuwał do przodu, szczerze mówiąc nie wierzyłem że Scania da radę, ale jednak i pokornie wrócił chłop na prawy pas nie myśląc już by stanąć obok mnie na następnych 8)
Ja w takich sytuacjach jak jestem na pusto to Dafem z dużej skrzyni powolutku startuję i nie ma ch*ja we wsi... ;)

A co do magnesowania to niestety, ale często sytuacja człowieka do tego zmusza... Ostatnio np. w Hucie Ostrowiec spędziłem w kolejce i na załadunku około 8 godzin, przez co skończył mi się czas pracy. Miałem trzy opcje do wyboru:
- zasłonić firanki i cieszyć się jak inni mnie objeżdżają, ja "wypoczywam", a każda minuta przybliża mnie do weekendowania w Hamburgu
- przekroczyć czas pracy, opisać wydruk a później przez 28 dni modlić się czy celna sprawa albo inny transportny gąsior to uzna czy trzeba będzie płacić
- zalepić się, szczęśliwie wyjechać z firmy, odespać nawet dłużej niż 9h i jechać dalej
i nie powiem co wybrałem :D

Strona 229 z 3557 [ Posty: 71133 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1227 228 229 230 2313557 Następna