[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 239 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 239 z 3558 [ Posty: 71157 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1237 238 239 240 2413558 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 07 wrz 2014, 22:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGL 12.250 tandem

Typowy polak... jeść nie dadzą to narzeka, jeść dadzą to jeszcze bardziej narzeka :)
Uwierz mi, że wiem co to jest posiłek z kajutą ;)

Post Wysłano: 07 wrz 2014, 22:20

Z biedronki to i nawet Frugo nie jest dobre, bo u mnie w supermarkecie jest tańsze...
Owszem, skłamałbym, gdybym napisał, że nigdy nie ratowałem się ADR-ami, czy jedzeniem z Biedronki, ale przede wszystkim własne jedzenie...

Post Wysłano: 07 wrz 2014, 22:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Żebyśmy się dobrze zrozumieli... własne słoiczki też biorę :wink:

Post Wysłano: 07 wrz 2014, 22:34

E39 530D przyciągnięte z Niemiec i po małej przejażdżce chyba już vaga nie chce :lol:

Post Wysłano: 07 wrz 2014, 22:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Owszem, skłamałbym, gdybym napisał, że nigdy nie ratowałem się ADR-ami,
Jasne, ADRy też mam, ale to w razie "W". Są fabrycznie pasteryzowane w nowe słoiki (co w przypadku domowego żarcia nie zawsze się sprawdza). Mają dużo chemii i konserwantów. Przez co długo wytrzymują. Ale to substytut...

Niemniej jednak w mojej obecnej firmie się paru przewinęło takich, o których do dziś krążą legendy.
jeden szczególnie zapadł mi w pamięci. Miał ksywę "narkoman".
Koleś latał w wadze piórkowej. Był cały wytatuowany.
Tamta robota wymagała podwójnych obsad. Dwa razy Belgia w tygodniu. pt-nd w domu. Nie brał ze sobą ŻADNEGO jedzenia. Na granicy kupował mały paprykarz, dwie bułki i 2 parówki...na cały tydzień.
Całą wypłatę przepędzał na szwung i dziwki.
Nie brał też niczego do picia. Na granicy brał wodę z kranu do butelki.
Ci co z nim jeździli non stop narzekali, że wypala ich fajki.

Kiedyś przyjechali pod firmę w Belgii. My ze zmiennikiem już tam pauzę robiliśmy. Narkoman i nowy kierowca Mareczek. Mareczek od razu wyjął flaszkę ze schowka żeby się z nami zapoznać. Narkoman co 5 przyłaził do mnie i mówił "zapalimy?" (naturalnie to ja miałem fajki).
Mój zmiennik zrobił sobie obiad, ale za dużo było i chciał wyrzucić resztę kartofli z sosem. Narkoman rzucił się jak szczerbaty na suchar na tę miskę.
Naturalnie podpiął się do nas pod tę wódkę. Wypił 3 kieliszki i "gumowy kris". Z zapasów została mu jedna parówka i czerstwa bułka...
Na szczęście krótko popracował i sobie poszedł...

Post Wysłano: 07 wrz 2014, 22:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Chyba w każdym zawodzie trafiają się takie "okazy" :wink:

Post Wysłano: 07 wrz 2014, 22:51

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: DAF XF 106.460

Żarełko z domu to podstawa na trasie, dopiero później z braku laku można jakiegoś gotowca (porządnego) kupić, a już na samym końcu ratować się zupką z kubka/paczki.
Cytuj:
Ja na butli "działam" do 3 miesięcy.
Chyba miało być "od 3 miesięcy" :wink:

Post Wysłano: 07 wrz 2014, 23:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żółtek

Po wybuchu butli kupiłem tą kuchenkę na kartusze, ale szczerze mówiąc to muszę kupić nową butle bo jak dla mnie lipa. Fakt faktem teraz jakoś mało gotuję więc bidy nie ma, ale jak dużo działałem to po 2 kartusze na tydzień szły, jeden to najmniej. A butle nabijesz raz na 3 miechy i masz spokój.

Ale co kto woli 8)

Post Wysłano: 07 wrz 2014, 23:14

Użytkownik

Użytkownik

Kwiatek, to coś Ty tam za dobroci przyrządzał, że tyle Ci tych puszek schodziło? :U

Post Wysłano: 08 wrz 2014, 0:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Chyba zostanę przy butli jednak :) Fajki rzuciłem to nie będę kupował teraz co drugi dzień kartuszy :lol:

Zmienił ktoś kiedyś VIATOLLA z powodu zmiany nr rejestracyjnego ? Bo już dwa tygodnie latam na nowych taflach, a viatoll stary :roll: Wiem, że na stacjach idzie to zrobić :) Ktoś się orientuje co tam jest potrzebne do tej całej operacji ? ;)
Wyprzedzę co poniektórych, bramki VIATOLL z kamerami nigdzie nie było :)

Post Wysłano: 08 wrz 2014, 0:39

Cytuj:
W sensie, że butla mi starcza na 3 miesiące :)

Post Wysłano: 08 wrz 2014, 14:15

Użytkownik

Użytkownik

To chyba trzeba naprawdę dużo pichcić na tej kuchence, żeby co tak krótki okres czasu wymieniać kartusze..
Cytuj:
Cytuj:
W sensie, że butla mi starcza na 3 miesiące :)
Chyba że tak :wink:

Post Wysłano: 08 wrz 2014, 15:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6002013
Samochód: z chłodnią

Cytuj:
Chyba zostanę przy butli jednak :) Fajki rzuciłem to nie będę kupował teraz co drugi dzień kartuszy :lol:

Zmienił ktoś kiedyś VIATOLLA z powodu zmiany nr rejestracyjnego ? Bo już dwa tygodnie latam na nowych taflach, a viatoll stary :roll: Wiem, że na stacjach idzie to zrobić :) Ktoś się orientuje co tam jest potrzebne do tej całej operacji ? ;)
Wyprzedzę co poniektórych, bramki VIATOLL z kamerami nigdzie nie było :)
Upowaznienie z firmy, dowod rej,certyfikat euro, kasa.

Post Wysłano: 08 wrz 2014, 16:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Dziękuję

Post Wysłano: 08 wrz 2014, 16:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: słaby!

Z braku garażu z kanałem, podjęliśmy się z kumplem kolejnego swapa, tym razem u mnie na osiedlowym parkingu :lol:
Obrazek
Wchodzenie pod kilkunastoletnią Hondę, dźwigniętą lewarkiem za próg to ryzykowna sprawa, ale jednak moja buda nie jest jeszcze zła :]
Obrazek
Nieco się rozpanoszyliśmy :D
Obrazek
Wymęczony silnik wyciągnięty, a więc sukces
Obrazek

Porażka, dzisiaj u weterynarza po zrobieniu usg mojej 11-letniej suce, dowiedziałem się, że powinna przejść operację, która będzie jutro, no ale przynajmniej pożyje jeszcze kilka lat. Ostatnio marnie z nią było, po powrocie z pracy po 5 dniach mojej nieobecności zwykle mnie obskakiwała, a teraz lipa, taka słaba była.

Post Wysłano: 08 wrz 2014, 17:28

Przed chwilą na Jasionce pod Rzeszowem...
Obrazek Obrazek
F-16 kilkukrotnie trenujący podejście do lądowania, z późniejszym odejściem na pełnym ciągu. Nie powiem, wrażenie robi. Ale jakiś niepokój wewnętrzny zagościł. W ubiegłym tygodniu manewry lotnicze pod Mińskiem Maz., teraz ten "efik"...

Post Wysłano: 08 wrz 2014, 18:52
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Jeżdząc na patelni, kiedy roboty było w ciul, jechałem na ADR by stonka, po tygodniu myślałem że świece...
Nie wiem jak ludzie mogą na tym jechać po 2-3 tygodnie!
Ja na kraju latając mam słoiki z domu, moja mi narobi dobroci, chwila moment ciepłe i żarcie jak malowane, nie powiem, czasami się zachce ADR-ka, to się wciągnie jakooo zupkę, czy słoik, ale to smak musi mnie najść, jedyne ADR-y u mnie to śniadania, jakieś pasztety, czy konserwy....

Ostatnio miałem manie na gorące kubki do śniadania, aleee potem szybko musiałem szukać kibelka, po ostatnim toi-toiu na pewnym dzikusie NIE rusze gorącego kubka do odwołania :lol:

Post Wysłano: 08 wrz 2014, 20:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: actros mp3

Schabowych z biedronki albo karkówki nie kupujecie?
Dziwne, chyba każdy z was ma rzeźnika w rodzinie albo znajomego w masarni :)

Post Wysłano: 08 wrz 2014, 20:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5598522
Samochód: M.A.N.

Miał ktoś styczność z tym silnikiem w gazie w tym modelu ?
http://olx.pl/oferta/mercedes-benz-e-30 ... 2243bd3ee3

Post Wysłano: 08 wrz 2014, 20:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Jelcz 105 ;P

Cytuj:
Przed chwilą na Jasionce pod Rzeszowem...(...)
Jakoś wolę aby to co mówiłem było tylko pustym gadaniem :?

Za Roburem wszyscy sznurem...

Strona 239 z 3558 [ Posty: 71157 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1237 238 239 240 2413558 Następna