Strona 251 z 3559 [ Posty: 71165 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1249 250 251 252 2533559 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 23 wrz 2014, 14:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Pany! POMOCYYYYYY ;)

Kupił ja sobie fanfarę taką tą chińską z Sudera - ładnie to to wygląda i nawet ładnie brzmi ino mom problem jak tu dobrze wyciągnąć na zewnątrz tekalan z powietrzem. Znalazłem na alegro takie cudo http://allegro.pl/szybko-zlaczka-pneuma ... 88010.html tylko nie wiem czy nie będę musiał za dużej dziury wywiercić pod to. Dobrze to wygląda i byłoby w miarę logiczne żeby mi się woda do kabiny nie lała w razie co. Może ktoś ma jakieś doświadczenie z tym tematem? Mam już kupione kolanko i i mimośród żeby to złączyć tylko cały czas chodzi mi o względy estetyczne. Uprzedzając temat matowienia tej trąby - w razie co będę malował na czarno ;)

Post Wysłano: 23 wrz 2014, 18:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA/Opel Vectra B

Cytuj:
To chyba będe musiał zapłacić swój pierwszy mandat :twisted: 75/50 100zł 4 pkt. Najgorsze jest to że na własnym terenie, :roll: ale nie mam co marudzić bo mogło być gorzej gdyby doliczył pasy i wcześniejszą kwotę coś ponad 200 xD
Ja ostatnio się jakoś zagapiłem i mi zdjęcie zrobił na 10 :D 90 miałem :D

Post Wysłano: 23 wrz 2014, 19:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Jelcz 105 ;P

Same porażki, nie dość że człek musiał jakimiś zadupiami objeżdżać słowackie landrynki luzem to jeszcze okazuje się że moja padaka ma największy apetyt na olej we firmie, kutwa prawie 12l od początku lipca zeżarł :? Ja chce Scanie albo Volvo :!: :twisted:

Za Roburem wszyscy sznurem...

Post Wysłano: 23 wrz 2014, 20:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Grzesiek_KBR dafem jeździsz ?
U mnie kolejne sprzedane auto tym razem fh, z eurocargo zrezygnowałem jednak będzie kolejny man, ostro szykuje się do rewolucji we flocie :) .

Post Wysłano: 23 wrz 2014, 20:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Grzesiek_KBR dafem jeździsz ?
Ano zgodnie z podpisem pieprzona CF-ka :roll: Ja pierdziu jakie to głupie auto jest...

Post Wysłano: 23 wrz 2014, 21:15

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: brak

Cytuj:
Dokładnie, niestety Wilku ale mylisz się, te auta na mokrym nie dają nawet 30 % swoich możliwości, a już na pewno nie na torze w Kielcach gdzie jest on bardzo śliski.
Cytuj:
Dlatego czuję niedosyt bo z braku przyczepności nie poczułem naprawdę pełnych możliwości.
Być może Kolego masz rację (w końcu nikt z nas nie jest nie omylny). Od siebie dopiszę tylko że samochód z napędem na 4 koła i z tą elektronika, która jest zastosowana w tych pojazdach nawet na mokrym torze prowadzi się jak po sznurku. Fakt nie jeździłem GTR (i pewno długo nie będę miał możliwości) za to miałem możliwość przejechania się Imprezą WRX STI, BMW M3 i mam trochę odmienne zdanie od Twojego. Te samochody maja ogromne możliwości nawet i na mokrym asfalcie tylko trzeba je opanować. Do tego potrzebne jest kilka godzin dni sam na sam z tymi potworami. A tego typu przejazdy są tylko namiastką prawdziwych możliwości tych pojazdów. Co do Toru Kielce znam go bardzo dobrze o czym pisałem Ci wcześniej ten asfalt jest taki sam jak wszędzie tylko prędkości na nim rozwiane są o wiele większe.
Po Twojej wypowiedzi myślę że frajdę z jazdy osiągnął byś dopiero 100% w samochodach sportowych z lat 80- 90, gdzie nie było tych systemów wspomagających prowadzenie pojazdów. Bo w tamtych pojazdach liczyła się technika prowadzenia, a nie systemy. :wink:
Cytuj:
Ano zgodnie z podpisem pieprzona CF-ka :roll: Ja pierdziu jakie to głupie auto jest...
A tam, a tam nie ma co narzekać w końcu można było Grzegorzu trafić gorzej :wink: .

Post Wysłano: 23 wrz 2014, 21:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 2545

Co tu wybrać z tego DAFa, jak tu albo Całkiem, albo Xtra Felerne. :D

Post Wysłano: 24 wrz 2014, 7:37

Użytkownik

Użytkownik

GrzesiekNo,mogłeś gorzej trafić np.volvo z biedry :mrgreen: Ja masz to w automacie i przy wolnym rozpędzaniu i zmianie z 6 na 7 jest jedno wielkie jeb**ęcie i zatrzęsie całym autem,to się nie przejmuj tak ma być według serwisu Dafa w Szczecinie :lol:

Post Wysłano: 24 wrz 2014, 8:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

A u mnie z samego rana wydatek. Nowe aku już siedzą w MANie. Ojciec kupił Varty dobre to to?

Post Wysłano: 24 wrz 2014, 10:18

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania

Varty dobre, dla mnie dużo lepsze niż Centa. Ale w osobowce mam Tople, chce teraz namierzyć czy gdzieś mają tople do dużych ale teraz w ogole nikt nie ma tego producenta :shock:

Post Wysłano: 24 wrz 2014, 10:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ja do prywatnych kupuje najtańsze; jak nie widać różnicy to po co przepłacać ;)

Wysłane z mojego GT-I9300

Post Wysłano: 24 wrz 2014, 11:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Teraz jak akumulator wytrzyma 3 zimy to jest sukces.

Post Wysłano: 24 wrz 2014, 11:46

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: VOLVO

Akumulatory Varty i Boscha do duzego to ostatnie dziadostwo , w styczniu wymienialem jednego na gwarancji, akurat Varta, mial 10 miesiecy.Po kolejnych 5 miesiacach padla druga bateria. Bosch/Varta maksymalnie u Nas wytrzymuja 2 zimy (tyle samo co noname Sudera). Kupujemy obecnie tylko i wylacznie Bannera. 3-4 zimy kazda para wytrzymuje.

Post Wysłano: 24 wrz 2014, 12:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Akumulatory Varty i Boscha do duzego to ostatnie dziadostwo , w styczniu wymienialem jednego na gwarancji, akurat Varta, mial 10 miesiecy.Po kolejnych 5 miesiacach padla druga bateria. Bosch/Varta maksymalnie u Nas wytrzymuja 2 zimy (tyle samo co noname Sudera). Kupujemy obecnie tylko i wylacznie Bannera. 3-4 zimy kazda para wytrzymuje.
Zobaczymy. Może nie będzie tragedii. Jak co to będę reklamował i tyle. Nie było zbytnio czasu na zastanawianie się. Poza tym Rystal ma też swoje auta to chyba wiedzą co jest dobre

Post Wysłano: 24 wrz 2014, 15:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: słaby!

Od dwóch tygodni nie piłem piwa. To nie sukces, to porażka. :lol:

Post Wysłano: 24 wrz 2014, 19:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Wracam do kraju z wygnania 12 do Świecka ok 15:30. Przede mną leci MAN, ja w bezpiecznej odległości za nim lecimy lajtowo ok 80km/h nudy że *uj. Widzę że z 4 zjazdu w kierunku do kraju wylatuje, dość szybko Szwabska solówka a za nią jakaś osobówka. Nagle huk, MAN zostawia 2 czarne ślady na asfalcie i sporo dymu. Nie ma czasu na myślenie więc hamulec opór i uciekam na prawo, na rozbiegówkę. Już widzę porozrzucane deski na jezdni jakieś 2 pakunki na środku drogi i osobówkę przede mną. Niemiec zdążył z niej wysiąść a ja hamuje oporowo i już widzę ten dzwon przed oczami. :shock: Ale... i tu jest sukces :) 1 metr przed osobówką zatrzymuje się. Tym sposobem Iveco całe, ja w kraju pobijam browarka jeszcze jutro 580 km i będę w domu :). Niemiec nie spoił towaru 2 palety przełamały deski na pace i wypadły na drogę prosto przed MANa. Na szczęście kiero z MANa też wyhamował.

Post Wysłano: 24 wrz 2014, 19:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Gdzie jest BAG??!! :p

Wysłane z mojego GT-I9300

Post Wysłano: 24 wrz 2014, 19:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
A tam, a tam nie ma co narzekać w końcu można było Grzegorzu trafić gorzej :wink: .
Zacytuję fragment, jednaże zgadzam się w 100% z całą wypowiedzią kolegi :P
Cytuj:
GrzesiekNo,mogłeś gorzej trafić np.volvo z biedry :mrgreen: Ja masz to w automacie i przy wolnym rozpędzaniu i zmianie z 6 na 7 jest jedno wielkie jeb**ęcie i zatrzęsie całym autem,to się nie przejmuj tak ma być według serwisu Dafa w Szczecinie :lol:
Nie wiem Renate to ja może 2 razy pod rampe podstawiłem to wszystko, a no i całe szczęście mam manual choć za ZF-ką nie przepadam ale zawsze to lepsze niż AS-Tronik (powinno być przez dwa S) :lol:

Post Wysłano: 24 wrz 2014, 21:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

I jest sukces 4 tgl, czas pokaże czy nowa filozofia firmy była rewolucją czy szczałem w kolano. Wszystkie ciężkie zestawy sprzedane, teraz wozimy tylko drobnice, żadnego przewozu cało pojazdowego. Jutro będą w moim super magazynie montować rampę :) .

Post Wysłano: 24 wrz 2014, 22:58

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Prawie 1150zł 'obciążenia' za miesiąc sierpień. :lol: 5 dni urlopu wypoczynkowego i zabrane 700zł z 'ryczałtu'.UJ z tym że ilośc wykonanych kursów zgadzała się co do sztuki wraz z miesiącem lipiec ale jezdziłem teoretycznie mniej i trzeba ujeb..c kierowce.Następne 200zł zabrano za urwane lusterko na drodze(oczywiście nie z mojej winy,szkoda zgłoszona zaraz do spedytora) oraz największy hit tego lata,200zł za błędną godzinę na wydruku temp. z agregatu.A gdzie zgineło 50zł to juz tego nie wie nikt.

Chyba najwyższa pora zmienic pracę.

Strona 251 z 3559 [ Posty: 71165 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1249 250 251 252 2533559 Następna