GG: 0
Samochód: MAN
Witam,
jak działa ten system (electronic diesel control) i dlaczego co jakiś czas zaświeca się kontrolka tego systemu na desce rozdzielczej po czym po "wyrzuceniu" na "luz" za moment kontrolka gaśnie i tak co jakiś czas się uaktywnia (nie regularnie), towarzyszy temu świeceniu jakby odcinanie paliwa. Aha,dzieje się to po dłuższej jeździe,a na pewno nie przez powiedzmy 100-150km. Jak to "ogarnąć" ,aby się nie zaświecała i czym to jest spowodowane.
Za wszelkie informacje wielkie dzięki.
Pzdr.
GG: 7337009
Samochód: BMW Sauber F1
migające/świecące EDC oznacza że coś jest nie tak z silnikiem, nie wiem jak w manie ale w volvie można było odczytać kody migowe i mniej więcej ogarnąć co jest powodem tego mrugania. Mi w volvie mrugało kiedy się silnik zapowietrzał.
Ten pin nie jest oznaczony literką L tylko to linia L a pin jest oznaczony jako Z .
Lepsze będzie zwieranie za pomocą kontrolki nawet jak się pomylisz to szkód nie narobisz .
GG: 0
Samochód: MAN
A czy na przykład ten błąd z kompa można by usunąć podobnie jak się to robi w osobówkach (odpinając aku na minimum 30min). Sam taką operację w swojej osobówce robiłem i efekty były zadowalające - wykasował błędy, póżniej samoadaptacja i wszystko było ok. A jak jest z taką sprawą np. w Manach czy ogólnie w ciężarówkach, bo to ułatwiłoby sprawę.
Dzięki za info,pzdr.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości