Cytuj:
Te terminy to Twoje przypuszczenia?
nie nie moje tylko takiego gościa którego tekst zamieściłem poniżej ,a dziś w "na osi" mówili że zamiast placu ma być symulator i gdzieś będą to rozważać bo sporo pieniędzy wyrzucili na budowę płyt poślizgowych itp. i nie chcą tego zmarnować ,wg mnie to niech sobie teraz te place zamykają myśleli że z pieniędzy za KW długi pospłacają i zbudują autostrady
Zmiany w ustawie o transporcie drogowym
13.01.2010r. Ustawy uchwalone na 58. posiedzeniu Sejmu
Jest nowelizacja ustawy o transporcie drogowym do poczytania
w linku :
http://orka.sejm.gov.pl/opinie6.nsf/naz ... 2401_u.pdf
Najważniejsze elementy dotyczące spraw szkoleniowych to:
1- pozostawienie szkoleń na dotychczasowych warunkach.
2- skrócenie szkoleń w ramach kwalifikacji kierowcy dla niektórych osób.
3- możliwość szkolenia przez instruktorów nauki jazdy w ruchu drogowym
4- uprawomocnienie tzw. symulatorów
5- konieczność opracowania programów szkolenia na kursach kwalifikacji wstępnej,uzupełniającej oraz przyśpieszonej.
Teraz ustawa przejdzie przez Senat , potem 30 dni na podpis Prezydenta i miejmy nadzieję ,że od czerwca 2010r , a raczej stycznia 2011r zmiany wejdą w życie. Po wejściu w życie uchwalonych zmian w ustawie ,
Minister Infrastruktury będzie musiał opracować przepisy wykonawcze - a to chwilę potrwa.
WNIOSEK: W KURSACH NA KWALIFIKACJĘ WSTĘPNĄ , UZUPEŁNIAJACĄ I PRZYSPIESZONĄ NIC SIĘ ZNACZĄCEGO NIE ZMIENIA. MOŻNA TERAZ ZAPISYWAĆ SIE NA KURSY , WIEMY NA CZYM STOIMY.
Łukasz Strychalski
jak widać to nie ot tak że sobie okroją temat, kilka zmian i już napisać to łatwo idzie a wprowadzić w życie to musi potrwać