Witam,
Otóż mam od pewnego czasu brudne-czarne paliwo w baku, dodam że tankuje na BP i wcześniej nie było takiego problemu... kilka razy wyjeździłem do dna i nalałem świeżego ale po jakimś czasie znowu było brudne paliwo w baku. Silnik pracuje bez zarzutów... jaka może być przyczyna zabarwiania się paliwa w baku????
GG: 10660641
Samochód: AXOR
Jak robiłem na warsztacie obsługiwaliśmy firmę która tankowała wyłącznie na shell'u i też się coś takiego bardzo rzadko ale zdarzało. Jednak nigdy z tego powodu nie było z autami problemu. Wymień filtr i jeździj dalej
Jak kupiłem swego Mietka 814 eko power wymieniłem wszystkie filtry ,a przy paliwowym pomyślałem sobie jakieś dziady niemieckie nim jeździły i lały nie wiadomo co do zbiornika sitko w odstojniku było zalepione czymś czarnym i bardzo przypominało przepalony olej . Zerkam do odstojnika po zimie spodziewam się wody a tam takie same syfy jak po Niemcu tylko w mniejszej ilości .Po przeczytaniu postu Jacka z warsztatu dało mi do myślenia a oleju z silnika ubywa i mam pytanko do kolegów warsztatowców jak i dlaczego i czy jest to możliwe bo paliwo do oleju to na pewno ale olej do paliwa?
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 1 gość