W zbiorniku od płynu chłodniczego ( płyn nie zmieniany 2 lata , jest po dolaniu koncentratu woda koloru takiego zardzewiałego , woda przed dolaniem koncentratu była spuszczona bezpośrednio z naczynka, samochód przez ostatnie 7 dni wziął 3L płynu, co może być ?
Z góry dzięki.
W mojej renacie (385), też tak było. Raz chciałem z tym walczyć, układ był kilkakrotnie płukany na przestrzeni tygodnia, za każdym razem spuszczane było rdzawe badziewie. Dałem sobie spokój, i do dziś chodzi. Płynu nie ubywa.
Miałem tak w Sprinterze, mimo kilkukrotnego przepłukania układu nic to nie dało i ciągle była rdza.
Generalnie auto brało też olej na potęgę i uszczelka pod głowicą była do wymiany.
Aha, widocznie taka wada jak to w renówce hehe, coś tam tłustego kapie, możne przetarł się przewód a z tym kolorem płynu to nie wiem, tak musi być . Co do silnika to nie ma mowy jest 2 lata po kapitalce wiec wątpię, dzięki za odpowiedzi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 7 gości