GG: 0
Samochód: renault
witam może ktos mi podpowie mam problem z renault magnum MACK 390 kręci a nie chce odpalić pompa wtryskowa nie podaje paliwa prosze o jakies info na ten temat pozdrawiam
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
GG: 1
Samochód: volvo, renault
Dolna wtyczka na komputerze za siedzeniem pasażera. Przewody 130 i 2008. Po włączeniu kluczyka ma się pojawić napięcie stałe około 5 vDC. Jeśli się pojawi, to wyłącz zasilanie, wypnij wtyczkę i sprawdź omomierzem opór pomiędzy dwoma przewodami. Nie pamiętam wartości - ale kilkadziesiąt omów. Jeśli nie ma oporu - sprawdz wtyczkę okrągłą łączącą pompę wtryskową z instalacją ( tył silnika prawa strona ).
Jeśli brak napięcia - najprawdopodobniej padł stycznik w skrzynce bezpiecznikowej ( w oryginalnym wyposażeniu ma on kolor czerwony).
Jeśli jest paliwo, a powyższe usterki nie występują - to na zimnym silniku powinien zapalić. Co innego by było uszkodzone gdyby na gorącym silniku nie zapalał. Ale to inny temat.
Pozdrawiam
_________________ Jeśli pomogłem, a robię to dla przyjemności - podziękuj.
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 1 gość